Studententeams KU Leuven

Technovation hub brengt innovatieve, ondernemende en hoogtechnologische studententeams samen.

Agoria Solar Team - KU Leuven

Het Agoria Solar Team is een team van Belgische ingenieursstudenten, dat streeft om de meest innovatieve en efficiënte zonnewagen te bouwen. Het team eindigde eerst in de Carrera Solar Atacama in Chili in 2018 en in de Bridgestone World Solar Challenge in Australië in 2019. Kom hun wagen ontdekken tijdens Advanced Engineering.

“Van plastic afval tot 3d-print filament”

CORE - KU Leuven

De extrusielijn maakt het mogelijk om bepaalde plastieken te recycleren tot nieuw 3D-print filament. De extrusielijn valt binnen één van de vier domeinen waar CORE projecten in uitvoert, namelijk Circulaire Economie. Circulariteit is een van de noodzakelijke aspecten om tot een duurzame maatschappij te komen. CORE probeert o.a. met de extrusielijn zijn steentje al bij te dragen

“Van plastic afval tot 3d-print filament”

Formula Electric Belgium - KU Leuven

Formula Electric Belgium toont u op de beurs één van hun racewagens en geeft u de kans om zelfs eens in zo’n wagen te zitten. Naast deze unieke kans vindt u er ook enkele demostukken die hun laatste innovaties tonen, zoals koelmantels ontwerpen met behulp van AI.
Formula Electric Belgium is een studententeam dat elk jaar een nieuwe elektrische racewagen ontwerpt en bouwt. Het project biedt studenten een werkomgeving waarin ze hun technische en persoonlijke vaardigheden verder kunnen ontwikkelen. Gedurende de zomermaanden nemen de studenten hun wagen mee op sleeptouw doorheen Europa door hun deelname aan de Formula Student competities. Formula Student is een gerenommeerde engineering competitie waarin studententeams van over de hele wereld het tegen elkaar opnemen.

“Neem zelf eens plaats in een Formule E wagen!”

NeuroTech Leuven - KU Leuven

NeuroTech Leuven is een nieuw studententeam dat ingenieur, wetenschap, psychologie en geneeskunde studenten samen brengt om deel te nemen aan neurotechnologie gerelateerde wedstrijden en evenementen. Daarnaast staat NeuroTech Leuven in voor de professionele ontwikkeling van haar leden alsook de algemene vooruitgang van neurotechnologie in Belgie. Dit studententeam smelt veel interessante velden zoals machine learning, signaal analyse, 3d printing, klinische psychologie en micro-elektronica samen. Het fundament van elk project is niet-invasieve neurotechnologie, waarmee men kennis maakt op de Advanced Engineering Expo met een EEG-headset via een interactieve booth.

“Neem zelf eens plaats in een Formule E wagen!”

Aether - KU Leuven

Aether is een team van Belgische ingenieursstudenten met als doel het faciliteren van experimenten in de ruimte door middel van de ontwikkeling van een sample return cubesat. Daarnaast willen we ook de space-community in Leuven en verder ook in België een boost geven met ons project. Op de beurs zullen we een inkijk geven in ons project, onze missie en de concepten waarrond we nu aan het werken zijn. Hierbij zal de focus voornamelijk liggen op de ontwikkeling van ons eerste subsysteem: het hitteschild!

“Neem zelf eens plaats in een Formule E wagen!”

Flacra - KU Leuven

FLACRA (Flexible Autonomous & Cooperative Robot Applications) is een groep van ingenieursstudenten van KU Leuven die autonome en samenwerkende robots ontwerpt en ontwikkelt om op innovatieve wijze ondersteuning aan te bieden in verschillende sectoren.
Daarnaast wilt FLACRA STEM-gerelateerde projecten organiseren die een positief effect hebben op educatie en sensibilisering rond robotica en automatisering. Hiermee probeert het team een ruim publiek aan te spreken en de nadruk te leggen op de additieve samenwerking tussen de mens en robots in plaats van de substitutionele rol die robots kunnen hebben op de werkvloer.
FLACRA wilt met de teamleden vernieuwende technologieën ontdekken en uitwerken, gaande van mechanical robotdesign tot AI programming en mobile mapping

“Robots gaan mensen helpen in hun dagdagelijkse taken, ze gaan geen jobs afnemen”