Studententeams KU Leuven

Technovation hub brengt innovatieve, ondernemende en hoogtechnologische studententeams samen.

Innovived - KU Leuven

Ontdek hoe Innovived 3D print met een zelf ontwikkelde extrusielijn waarmee ze plastic afval kunnen omzetten in 3D-print filament.
De extrusielijn is low-budget en ontworpen om het filament uit sigaretten te maken in 2019. Dit jaar hebben we deze lijn verbeterd om uit elke soort plastic een 3D print filament te maken. De lijn is ook modulair, wat wilt zeggen dat de verschillende onderdelen van de lijn gemakkelijk uitgewisseld kunnen worden en ook dus makkelijk modificeerbaar zijn.

“Van plastic afval tot 3d-print filament”

Formula Electric Belgium - KU Leuven

Formula Electric Belgium toont u op de beurs één van hun racewagens en geeft u de kans om zelfs eens in zo’n wagen te zitten. Naast deze unieke kans vindt u er ook enkele demostukken die hun laatste innovaties tonen, zoals koelmantels ontwerpen met behulp van AI.
Formula Electric Belgium is een studententeam dat elk jaar een nieuwe elektrische racewagen ontwerpt en bouwt. Het project biedt studenten een werkomgeving waarin ze hun technische en persoonlijke vaardigheden verder kunnen ontwikkelen. Gedurende de zomermaanden nemen de studenten hun wagen mee op sleeptouw doorheen Europa door hun deelname aan de Formula Student competities. Formula Student is een gerenommeerde engineering competitie waarin studententeams van over de hele wereld het tegen elkaar opnemen.

“Neem zelf eens plaats in een Formule E wagen!”

Flacra - KU Leuven

FLACRA (Flexible Autonomous & Cooperative Robot Applications) is een groep van ingenieursstudenten van KU Leuven die autonome en samenwerkende robots ontwerpt en ontwikkelt om op innovatieve wijze ondersteuning aan te bieden in verschillende sectoren.
Daarnaast wilt FLACRA STEM-gerelateerde projecten organiseren die een positief effect hebben op educatie en sensibilisering rond robotica en automatisering. Hiermee probeert het team een ruim publiek aan te spreken en de nadruk te leggen op de additieve samenwerking tussen de mens en robots in plaats van de substitutionele rol die robots kunnen hebben op de werkvloer.
FLACRA wilt met de teamleden vernieuwende technologieën ontdekken en uitwerken, gaande van mechanical robotdesign tot AI programming en mobile mapping

“Robots gaan mensen helpen in hun dagdagelijkse taken, ze gaan geen jobs afnemen”

Scroll naar top