Digital For Youth

Digitale inclusie op Advanced engineering dankzij Digital For Youth

Tijdens Advanced Engineering zetten we een belangrijke stap in de richting van digitale inclusie en dat doen we samen met Digital For Youth. Wat Digital For Youth is, en hoe je zelf kan bijdragen lees je hier!

DigitalForYouth

Digital For Youth: Een krachtige missie

Digital for Youth is een non-profitorganisatie met een eenvoudige maar krachtige missie: ervoor zorgen dat alle kinderen en jongeren in België veilige en vlotte toegang hebben tot een laptop. Bijna de helft van de Belgische bevolking loopt risico loopt op digitale uitsluiting, zoals blijkt uit een recente studie van de Koning Boudewijnstichting. Dit is een uitdaging die Digital for Youth niet uit de weg gaat.

Digital for Youth verzamelt afgeschreven bedrijfslaptops en knapt ze op (‘refurbishen’) om ze vervolgens te schenken aan degenen die ze het meest nodig hebben. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door de vrijgevigheid van bedrijven die hun ICT-materiaal doneren en de toewijding van DFY om deze laptops een tweede leven te geven.

Sinds haar oprichting in 2019 heeft ze meer dan 23.400 laptops uitgedeeld aan sociale organisaties en scholen. Deze laptops worden ingezet voor een breed scala aan activiteiten, variërend van huiswerkbegeleiding tot workshops over digitale vaardigheden, waardoor de digitale kloof stap voor stap wordt overbrugd.

Advanced Engineering: Innovatie met een doel

Advanced Engineering is een toonaangevend evenement dat zich richt op productontwikkeling en innovatie. We geloven sterk in de kracht van technologie om positieve verandering teweeg te brengen in de wereld. Maar we erkennen ook dat technologische vooruitgang alleen zinvol is als het inclusief is – als het de levens verbetert, ongeacht achtergrond.

De samenwerking met Digital for Youth stelt ons in staat om onze passie voor innovatie ook te delen met de maatschappij. Samen kunnen we niet alleen innovatieve producten ontwikkelen, maar ook de impact ervan vergroten door ervoor te zorgen dat ze toegankelijk zijn voor iedereen.

Hoe kan jij helpen?

Door de handen ineen te slaan, kunnen Digital for Youth en Advanced Engineering echt het verschil maken. We delen niet alleen een gemeenschappelijke visie op digitale inclusie, maar ook de vastberadenheid om die visie werkelijkheid te laten worden.

Inzamelpunt op AE

  • Breng oude laptops mee en drop ze op het inzamelpunt tijdens Advanced Engineering
  • Aan de ingang van de beurs
  • Per stuk
  • Meer dan enkel laptops!

Laat je hardware ophalen

  • Vanaf 30 werkende laptops komt Digital for Youth kosteloos functioneel en niet-functioneel  IT-materiaal ophalen.