De la configuration produit à un outil de vente premium : l’histoire de Dormakaba
CPQ Belgium

Van productconfiguratie tot premium verkooptool: het verhaal van Dormakaba

Dormakaba selecteert Merkato: als fabrikant van producten voor afzonderlijk beheerde technieken, vereisen ze geavanceerde/makkelijke tools om complexe projecten op maat te realiseren. Merkato bewijst de schaalbare oplossing die ze zelf kunnen beheren.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

dormakaba staat wereldwijd bekend als een premium fabrikant van innovatieve en betrouwbare toegangs- en beveiligingsoplossingen. Na een grondig marktonderzoek kozen ze voor Merkato, ook omdat het de schaalbare oplossing blijkt te zijn die ze zelf kunnen beheren.

De organisatie probeert voor alle uitdagingen in haar vakgebied de veiligste, duurzame en betrouwbare oplossing te vinden. U kan zich voorstellen dat dit kan leiden tot complexe projecten, waardoor uitgebreide offertes nodig zijn. Dit wordt nog ingewikkelder als er een offerte is met elementen uit meerdere productgroepen, waarvoor men aparte, soms verouderde en niet universeel toepasbare configurators had. Dat was precies waar dormakaba tegenaan liep. Het gebruik van sommige configurators vereiste nog steeds veel technische kennis, wat leidde tot inconsistentie en foutieve offertes. Bovendien was het opmaken van offertes te tijdrovend. Hoe konden offertes sneller, slimmer, gebruiksvriendelijker, foutloos en consistent worden gemaakt?

Alle verschillende productgroepen werden naar Merkato gebracht. Een offerte voor twee draaideuren en 45 sloten met een taggebaseerd toegangscontrolesysteem? Geen probleem! Alles gaat in één offerte, met een consistente lay-out, een gecombineerde prijs en in de juiste taal. Met ondersteunende informatie uit Merkato wordt de verkoop vereenvoudigd en kunnen nieuwe verkopers sneller worden opgeleid. Zo maakt elke verkoper, met weinig of geen ervaring, dezelfde offerte.

Essentieel voor dormakaba is dat ze het systeem zelf kunnen onderhouden en intern templates kunnen bouwen. Om de regie te houden en ongestoord offertes te kunnen uitbrengen, wordt voor elke productgroep een product owner opgeleid in Merkato. Deze is verantwoordelijk voor de producten en templates van de groep, die door alle verkopers in de gecombineerde offertes kunnen worden gebruikt. Dit zorgt op de lange termijn voor nauwkeurigheid en continuïteit in de gehele organisatie.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht