Nouvelles possibilités de production d’entraînements pour les technologies médicales
FAULHABER Benelux B.V.

Nieuwe mogelijkheden om aandrijvingen voor medische technologie te produceren

OPENING VAN EEN CLEANROOM BIJ FAULHABER IN SCHÖNAICH

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Op 13 september werd de nieuwe cleanroom van het FAULHABER-hoofdkantoor onthuld en gepresenteerd. Zowel de directie als de projectverantwoordelijken waren aanwezig bij de opening. De cleanroom heeft een oppervlak van 90 m² en zal in de toekomst worden gebruikt om onder gecontroleerde omstandigheden producten te maken voor medische technologie en voor de farmaceutische industrie. De productie in de cleanroom zal medio volgend jaar van start gaan.

De markt voor medische technologie wordt continu gevormd door nieuwe trends, en de vereisten voor kwaliteit en zuiverheid van de toegepaste aandrijvingen brengen specifieke uitdagingen met zich mee. Om meer productiecapaciteit te creëren voor aandrijfsystemen voor deze toekomstindustrie, heeft FAULHABER onlangs een nieuwe cleanroom op zijn hoofdlocatie geïnstalleerd en geopend. De aandrijvingen die hier vanaf 2024 zullen worden gemaakt, voldoen aan de speciale vereisten van de medische industrie en zijn geschikt voor allerlei medische en farmaceutische technologie.

De nieuwe cleanroom heeft een oppervlak van 125 m², waarvan 90 m² puur is gereserveerd voor de productie, omringd door luchtsluizen voor personeel en materiaal om te garanderen dat de cleanroomomstandigheden gehandhaafd blijven. Andreas Melzer is het hoofd van de afdeling Safety, Facility & Maintenance bij FAULHABER. Hij legt uit: “Onze cleanroom wordt gecertificeerd volgens ISO-klasse 7. Dat betekent dat de toegestane concentratie van deeltjes in de lucht beperkt is, net als microbiologische contaminatie van de lucht.” Dit reinheidsniveau wordt bereikt door de lucht 25 keer per uur te verversen, wat betekent dat de lucht ongeveer iedere tweeënhalve minuut volledig wordt vervangen. Ter vergelijking: in andere productieruimtes zonder cleanroomomstandigheden wordt de lucht drie of vier keer per uur vervangen. Dat laat zien hoe krachtig het ventilatiesysteem voor de nieuwe cleanroom is.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht