Machinebouwer wil spraakgestuurde machines en apparaten #voicecontrol
E.D. & A.

Machinebouwer wil spraakgestuurde machines en apparaten #voicecontrol

Consumenten maken nu steeds meer gebruik van spraakbesturing, bv bij de bediening van domoticatoepassingen. E.D.&A. ziet de vraag naar bediening via voice toenemen bij machine- en apparatenbouwers. Dit betekent de integratie van slimme luidsprekers.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Integratie van slimme luidsprekers met een domoticafunctie

Slimme luidsprekers zijn luidsprekers die ook een microfoon hebben, waarmee je spraakopdrachten kunt geven. De bekendste voorbeelden zijn momenteel Google Home, Amazon Echo (Alexa) en Siri (Apple).

Je kunt elektronische controllers ook een soort domotica-functionaliteit meegeven, wat voor machine- en apparatenbouwers het meest veelbelovend is. Er komen steeds meer apparaten op de markt die je kunt aansluiten op de slimme speaker om ze op deze manier te bedienen. Daarom stijgt de vraag van machine- en apparatenbouwers om ook hun toepassingen te koppelen.

Spraakgestuurde commando’s bedienen machines en apparaten.

De slimme speaker stuurt het spraakcommando eerst altijd naar de cloud, dat wil zeggen een webserver ergens op het internet. Die server weet welke machines of apparaten aan de speaker gekoppeld zijn en welke mogelijkheden ze ondersteunen. Hij decodeert de spraakcommando’s en zet ze om in commando’s. Die commando’s worden vervolgens via het internet teruggestuurd naar het juiste apparaat om het commando uit te voeren. Google Home en Amazon Alexa hebben ook een smartphone-app. In die app zie je ook de aangesloten apparaten, zodat je al die dingen ook via je smartphone kunt bedienen.

Test onze spraakgestuurde demo zelf!

Om het principe te visualiseren en te testen, bouwden we een demo-opstelling met verschillende RGB-LED’s, een paar relais en een ventilator, en een slimme luidspreker. We hebben onze elektronische controller uitgerust met software om, in dit geval, een ventilator (aan/uit) en verlichting (aan/uit, dimmen) te bedienen. Een belangrijk punt in dit verband is de manier waarop onze elektronische controller de cloud vertelt wat hij ondersteunt en ook hoe hij beveiligd is, zodat niemand anders commando’s naar de elektronische controller kan sturen.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht