INNOVATIE l De kracht van octrooien
FI Group Belgium

INNOVATIE l De kracht van octrooien

Innovatie is de motor achter vooruitgang, en in het sterk concurrerende bedrijfslandschap van vandaag de dag is het belangrijker dan ooit om uw inventieve ideeën te beschermen.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

In wezen is een octrooi een wettelijk document dat door een overheidsinstantie wordt verleend en dat de octrooihouder exclusieve rechten geeft op een uitvinding voor een bepaalde periode. Deze uitvindingen kunnen variëren van baanbrekende technologieën tot nieuwe processen, ontwerpen of zelfs plantenvariëteiten. Octrooien dienen als schild tegen concurrenten en geven de uitvinder het exclusieve recht om de gepatenteerde uitvinding te produceren, te gebruiken of te verkopen.

Naast het beschermen van intellectueel eigendom bieden octrooien aanzienlijke fiscale voordelen die uw bedrijfsresultaten kunnen verbeteren.

Naast het beschermen van intellectueel eigendom bieden octrooien aanzienlijke fiscale voordelen die uw bedrijfsresultaten kunnen verbeteren.

De innovatie inkomstenaftrek is een voorbeeld van een belastingvoordeel voor bedrijven met geoctrooieerde innovaties, waardoor de belastingverplichtingen afnemen en de winstgevendheid toeneemt. Deze maatregel is een extra stimulans voor bedrijven die investeren in innovatie via intellectuele eigendom. Inkomsten uit innovatie kunnen tot 85% worden afgetrokken. Aangezien deze maatregel niet alleen van toepassing is op inkomsten uit octrooien, maar ook op inkomsten uit IT-ontwikkelingen in een O&O-context, draagt hij bij tot de ontwikkeling van de kenniseconomie.

Een sterke IE-cultuur stimuleert investeringen in onderzoek en ontwikkeling (O&O) door de zekerheid te bieden dat de resulterende innovaties beschermd en mogelijk winstgevend zijn.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht