FISCAAL l Gewijzigde percentages investeringsaftrek
FI Group Belgium

FISCAAL l Gewijzigde percentages investeringsaftrek

De investeringsaftrek blijft een cruciaal instrument voor ondernemingen die hun winst willen optimaliseren door te investeren in nieuwe projecten.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

De investeringsaftrek is een fiscale stimuleringsmaatregel die ondernemingen de mogelijkheid biedt om een deel van hun winst vrij te stellen voor specifieke nieuwe investeringen die tijdens het belastbare tijdperk zijn gedaan. Dit mechanisme is ontworpen om bedrijven aan te moedigen te investeren in vernieuwende projecten en groei, wat niet alleen gunstig is voor individuele ondernemingen maar ook voor de bredere economie.

De investeringsaftrek werkt door het toekennen van een percentage van de investeringskosten als aftrekpost van de belastbare winst. Dit resulteert in een vermindering van de belastinggrondslag, wat op zijn beurt leidt tot lagere belastingverplichtingen voor het bedrijf. Het doel van de investeringsaftrek is het stimuleren van economische activiteit, het bevorderen van innovatie en het ondersteunen van specifieke sectoren, zoals milieuvriendelijke investeringen en onderzoek en ontwikkeling.

Ondernemingen kunnen profiteren van eenmalige investeringsaftrekken of gespreide investeringsaftrekken, afhankelijk van het type investering en de fiscale regelgeving op dat moment.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht