Vervolmakingscentrum voor lassers
CPS – VCL

Vervolmakingscentrum voor lassers

Over ons

VCL is een vzw die in 1975 werd opgericht door een gezamenlijk initiatief van werkgevers en werknemers, gespecialiseerd in snelle en op maat gemaakte opleidingen voor lassers.

Momenteel zijn onze 3 belangrijkste activiteiten:

1. Snelle en op maat gemaakte opleidingen voor metaallassers, gevolgd door een kwalificatie.
2. Opleiding en kwalificatie van polyethyleenlassers voor de distributie van water en gas.
3. Opleiding en kwalificatie van stalen leidingcoaters voor ondergrondse leidingen.

Onze specialiteit ligt in op maat gemaakte trainingen, gericht op de vaardigheden die nodig zijn voor lassers, om zo hun rendement in het bedrijf te verhogen.

Enkele andere reguliere activiteiten van VCL zijn het geven van advies over las-technieken aan bedrijven en de wekelijkse kwalificatie van lassers volgens Europese en/of Amerikaanse normen.

De vraag naar hooggekwalificeerde lassers zal ook in de toekomst constant blijven. Daarom engageert VCL zich ook om scholen en leraren op lasgebied te ondersteunen door middel van trainingen, specifieke projecten voor scholen, laswedstrijden en de beoordeling van gelaste stukken door leerlingen op school.

Certificaten: erkend opleidingscentrum door Vormelek, EDUCAM, METCH+, EMBUILD …

Nieuws

SteelWarriors

SteelWarriors

Om haar sector meer zichtbaarheid te bezorgen, vatte Belmetal, de Belgische beroepsvereniging van de metaalhandel, begin 2022 het idee op om een nationale

Read more »

Vacatures

Lassininstructeur

De VCL-laspraktijkinstructeur is een spilmedewerker in onze organisatie . Met geduld en overgave verzorg jij de laspraktijkopleidingen op maat.

Je komt terecht in een zeer actief en dynamisch team , dat gewoon is maatwerk te leveren en ten dienste te staan van onze klanten uit diverse sectoren ( spoorweg, piping, staalconstructies, gasdistributie, luchtvaart, enz….)

Je hebt voldoende maturiteit om zelfstandig in 1 van onze regionale lasateliers laspraktijkopleiding te verzorgen.

View Jobs Ads »

Contactinformatie

Stuur ons een bericht