The designer as a tool

Innovatie is een belangrijke motor voor verandering, groei en succes in onze snelle maatschappij en economie. Designers denken creatief, benaderen problemen vanuit verschillende invalshoeken en geven prioriteit aan functionaliteit, gebruiksgemak en esthetiek. Ze zijn bedreven in het identificeren van nieuwe mogelijkheden en het bedenken van innovatieve oplossingen. Kortom, die unieke vaardigheden maken de designer een waardevolle innovatietool.

Door samen te werken met ontwerpers kunnen bedrijven nieuwe producten, diensten en ervaringen ontwikkelen die voldoen aan de behoeften van de gebruiker en tegelijkertijd tastbare bedrijfsresultaten opleveren. Met ontwerpmethoden zoals gebruikersonderzoek en iteratieve tests worden ideeën verfijnd en verbeterd totdat ze klaar zijn voor lancering. Deze aanpak zorgt voor een eindresultaat dat niet alleen innovatief is, maar ook leidt tot een betere merkreputatie, hogere inkomsten en een concurrentievoordeel op de markt.

Bezoek onze expo ‘The designer as a tool’ in de lounge & network area op Advanced Engineering! Maak kennis met de award-winning producten en diensten van onze Vlaamse designers, en ontdek wat Antwerp Design Factory, Flanders DC en ANTWERP. POWERED BY CREATIVES. voor de toekomst van jouw onderneming kunnen betekenen.

The designer as a tool is een samenwerking tussen

Antwerp Design Factory
Antwerp Design Factory (ADF) vormt een onderdeel van de universiteit Antwerpen waar ontwerpers, wetenschappers en ondernemers worden samengebracht om samen te innoveren. ADF houdt zich bezig met design challenges binnen de industrie en de samenleving en integreert de nodige expertise uit gespecialiseerde disciplines en onderzoeksgroepen.

Flanders DC
Flanders DC for Design ondersteunt, promoot en verbindt Vlaamse ondernemers en bedrijven uit de designsector. Flanders DC geeft advies en begeleiding, opent deuren in het buitenland via internationale acties, zorgt voor erkenning met o.a. de Henry van de Velde Awards, en inspireert en stimuleert innovatieve samenwerkingen tussen designers en bedrijven.

ANTWERP. POWERED BY CREATIVES. 
ANTWERP. POWERED BY CREATIVES. is het platform in de regio Antwerpen dat samenwerking tussen de creatieve sector en andere sectoren concretiseert. We stimuleren cross-sectorale kruisbestuiving, motiveren Antwerpse bedrijven om te innoveren, en helpen creatieve ondernemers groeien. 

We bouwen bruggen tussen ondernemers die geloven in de kracht van innovatie en creatieve professionals die hen hierin kunnen begeleiden. Een uitdaging of vraag? ANTWERP. POWERED BY CREATIVES. matcht jou met de juiste experts of skills!