Designing for Change

Praktische informatie

Flanders DC zet samen met APBC en de Universiteit Antwerpen drie inspirerende sprekers op de Main Stage van de Advanced Engineering beurs. 

Ontdek tijdens de Indepth Sessions de kracht van design door middel van een aantal inspirerende invalshoeken en cases van onze design leaders tijdens onze sessie ‘Designing For Change’. Met dit programma wil Flanders DC de standhouders en bezoekers van de beurs inspireren om door middel van design te innoveren. 

Innovatie vormt de drijvende kracht achter transformatie, groei en succes in onze dynamische samenleving en economie. Designers zijn de creatieve denkers die uitdagingen vanuit diverse hoeken benaderen, met een focus op functionaliteit, gebruiksvriendelijkheid en het creëren van meerwaarde. Hun expertise in het spotten van nieuwe kansen en het creëren van zinvolle en baanbrekende oplossingen maakt hen onmisbare partners in innovatie.

Door de handen ineen te slaan met ontwerpers, kunnen ondernemingen vernieuwende producten, diensten en ervaringen creëren die niet alleen aansluiten bij de wensen van de consument, maar ook concrete zakelijke resultaten boeken. Dankzij methodes zoals gebruikersonderzoek en iteratieve tests worden concepten tot in de puntjes verfijnd en geoptimaliseerd voor ze de markt betreden. Deze strategie leidt tot resultaten die niet alleen vernieuwend zijn, maar ook bijdragen aan een sterkere merkidentiteit, verhoogde omzet en een competitief voordeel.

Ontdek de kracht van design door middel van een aantal inspirerende invalshoeken en cases van onze design leaders tijdens onze sessie ‘Designing For Change’ en maak een rondgang door het Design District. Hier ontmoet u vooraanstaande designbureaus en leert u over hun diensten. Bovendien ervaart u wat Antwerp Design Factory, Flanders DC en ANTWERP. POWERED BY CREATIVES. kunnen betekenen voor de toekomst van uw netwerk en bedrijf.

Programma

13u30: Welkom en Intro Designing for Change door Tom Suykerbuyk

Why design should have a seat at the boardroom table

Wim Van den Hende, managing partner PARS PRO TOTO

Innoveren op louter productniveau is onvoldoende om een duurzaam competitief voordeel uit te bouwen. Gelijktijdig innoveren met je merk, je dienstverlening en zelfs je business model maken elke innovatie sterker en moeilijker te copiëren. In deze lezing gaan we in op hoe onze designers als change agents een verbindende en strategische rol kunnen opnemen in elke innovatieve organisatie.

MVP (her)gedefinieerd

Tom Dewaele, Design Director Voxdale

Het potentiële succes van een product ligt besloten in een zorgvuldige integratie van technologie, waarde en productie, welke vanaf de start wordt vastgesteld. Tijdens deze keynote richten we ons op het belang van het duidelijke definitie van succes als basis voor integrale productontwikkeling. Deze benadering stelt ons in staat om doordachte beslissingen te nemen gedurende het hele ontwikkelingstraject, wat resulteert in producten die relevant zijn in alle aspecten. Ontdek hoe het vaststellen van succescriteria leidt tot innovatieve producten en een efficiënter ontwikkelingsproces, waarmee uw onderneming kan uitblinken in de dynamische wereld van engineering en productie.


Designing for Circularity: Strategies to Extend Product Lifecycles and Reduce E-Waste

Prof. dr. ing. Jelle Saldien, professor design engineering, department of Product Development, Faculty of design sciences, University of Antwerp and imec

In deze lezing richten we ons op twee belangrijke afvalstromen: de enorme hoeveelheid traditionele producten voor eenmalig gebruik en het groeiende gebied van slimme (IoT) apparaten. We stellen een methodische aanpak voor die de nadruk legt op hergebruik om de levenscyclus van producten te verlengen als een geldig alternatief voor eenmalig gebruik. Om het E-waste probleem aan te pakken, onderzoeken we een modulaire, updatebare en upgradebare ontwerpbenadering voor elektronische producten.

15u00: Slot

Deel deze sessie via: