Network connectivity solved in Automated Container Ports
HMS Networks Benelux

Netwerkconnectiviteit opgelost in geautomatiseerde containerhavens

Lees hoe BTG Positioning Systems met succes al hun netwerkbehoeften voor krachtige gegevensuitwisseling in een kritisch meetsysteem heeft aangepakt.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Toen BTG hun IRM400 reeks positiemeetsystemen in wilde zetten voor het real-time verzenden van data over verschillende industriële netwerken, kwamen ze terecht bij Anybus van HMS Networks.

Het streven naar meer efficiëntie in de internationale scheepvaart is afhankelijk van krachtige kranen voor het snel en veilig transporteren van de container-lading van het schip naar de wal.

Over BTG

BTG is gespecialiseerd in het ontwikkelen, produceren en installeren van positiemeetsystemen voor geautomatiseerde containerhavens. BTG heeft meer dan 25 jaar ervaring en heeft producten in bedrijf in alle belangrijke geautomatiseerde containerhavens wereldwijd.

“We hebben veel ervaring en kennis met positiemeetsystemen in zware industriële omgevingen, maar zijn geen experts op het gebied van industriële netwerken”, verklaart Daan Potters, chief operating officer bij BTG. “Daarom hebben we ons tot Anybus gewend.”

Netwerkvereisten

BTG had behoefte aan een netwerktechnologie die kon worden ingebouwd in de IRM sensor, waardoor de sensor kon communiceren via PROFIBUS, PROFINET en CANopen netwerken. Bovendien moest de netwerkoplossing compatibel zijn met bestaande apparatuur, robuust genoeg zijn om te functioneren in een marine omgeving en snel genoeg om real-time datacommunicatie te kunnen verwerken.

Anybus CompactCom

Anybus van HMS Networks is gespecialiseerd in het ontsluiten van industriële apparatuur naar ieder groot industrieel netwerk. Er is een CompactCom product voor de integratie van ieder belangrijk Fieldbus of industrieel Ethernet netwerk, inclusief PROFIBUS, PROFINET en CANopen netwerken.

Real-time communicatie

De Anybus CompactCom zorgt voor hoogwaardige data-uitwisseling die zelfs de meest veeleisende gesynchroniseerde bewegingstoepassingen aankan. “We kozen voor de CompactCom B40 en zijn daar blij mee”, besluit Daan Potters. “Anybus bood ons daarbij uitstekende ondersteuning bij het zo snel mogelijk implementeren van de CompactCom B40.”

Contactinformatie

Stuur ons een bericht