Functional safety over EtherCAT with Ixxat Safe T100/FSoE
HMS Networks Benelux

Functional Safety over EtherCAT met Ixxat Safe T100/FSoE

HMS Networks brengt een nieuwe versie van de Ixxat SafeT100 module uit waarmee gebruikers veilige I/O's voor FSoE - Functional Safety over EtherCAT - kunnen implementeren.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

De nieuwe versie, die eerder beschikbaar was voor PROFIsafe en CIP Safety, ondersteunt Functional Safety over EtherCAT volgens ETG 5100 V1.2.0.

Ixxat® Safe T100 is een complete veiligheidsoplossing waarmee apparaten- en machinebouwers configureerbare, veilige in- en outputs kunnen implementeren in applicaties tot SIL 3 en PLe Cat.4.

De Safe T100 is ontworpen om in combinatie met Anybus® CompactCom te werken, dat eveneens een product van HMS Networks is. Terwijl Anybus CompactCom de standaard niet-veilige communicatie met het EtherCAT netwerk verzorgt, regelt de Safe T100 de veilige communicatie, in dit geval via FSoE.

Dankzij de complete implementatie van het veilige protocol en de veilige applicatielaag in Ixxat Safe T100 wordt apparaten- en machinebouwers een snelle manier geboden om hun installaties uit te breiden met functionele veiligheidsfaciliteiten. Een typische toepassing voor Ixxat Safe T100 is een veilige noodstopfunctie voor automatiseringsapparatuur, zoals aandrijvingen, robots of procesregelaars.

Vooraf gecertificeerde en op conformiteit geteste oplossing

De Ixxat Safe T100 oplossing is al vooraf gecertificeerd door TÜV Rheinland en de conformiteit met de FSoE standaard ETG 5100 V1.2.0 is bevestigd in het ETG testlab. Hierdoor kunnen gebruikers profiteren van een aanzienlijk kortere ontwikkelingstijd, lagere kosten en minder risico’s bij de realisatie van veilige apparaten en systemen.

Aangezien de Ixxat T100 samenwerkt met Anybus CompactCom, profiteert de eindgebruiker van een apparaat of machine die zowel veilige als niet-veilige functies biedt via slechts één communicatie-interface.

Ixxat Safe is meer…
Voor applicaties waarbij het niet mogelijk is om de Safe T100 te integreren, zoals door beperkte ruimte in veiligheidsencoders, of als bestaande veiligheidshardware de ontwerpflexibiliteit beperkt – biedt HMS ook protocol stacks voor Functional Safety over EtherCAT (FSoE), CIP Safety over EtherNet/IP en CIP Safety over Sercos.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht