ElectroglaZ – Een technologie voor draadloze energieoverdracht
Telerex nv

ElectroglaZ – Een technologie voor draadloze energieoverdracht

ElectroglaZ is een draadloos energieoverdrachtsysteem via geleidend glas

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

ElectroglaZ is een draadloos energieoverdrachtsysteem via geleidend glas. De ElectroglaZ-technologie van Zytronic is een op maat gemaakte laminering van niet-geleidend en geleidend transparant glas. Door deze combinatie kan stroom worden overgedragen over twee of meer afzonderlijke lagen in het laminaat en op de vereiste locaties worden onttrokken om meerdere apparaten met een laag vermogen (minder dan 50V) van stroom te voorzien. Deze energievoorziening is draadloos/kabelvrij en onzichtbaar voor de gebruiker. ElectroglaZ is een technologie waarop patent is aangevraagd.

Hoe werkt ElectroglaZ?
Om de energieoverdracht te implementeren worden openingen (met een diameter van 30 tot 100 mm) machinaal in het hooggeleidende glas gefreesd, daar waar de vereiste low voltage apparaten worden aangesloten. Deze aangesloten apparaten maken verbinding met de positief en negatief geladen binnenbekledingen van het gelaagde glas. In tegenstelling tot traditionele stroomtoevoersystemen, hebben elektrische apparaten die op ElectroglaZ zijn geplaatst geen draad- of kabelverbinding nodig en lijken ze vrij ‘zwevend’ te zijn binnen een optisch helder glazen paneel.

Hoewel draadloos gevoede apparaten de primaire focus zijn, laat deze technologie ook data overdracht toe.

Zytronic kan het glas bewerken met behulp van verschillende technieken, zoals thermisch harden, lamineren, snijden, slijpen, polijsten, en bedrukken.

Wat zijn de mogelijke toepassingen voor ElectroglaZ?
ElectroglaZ biedt nieuwe mogelijkheden voor diverse toepassingen, zoals onder andere voor laagspanning LED verlichting of USB stroomvoorziening en opladen (in Retail meubilair, Point of sale, Musea of Gallerijen), HVAC, Gebouwautomatisering en beveiliging, Infotainment of huishoudelijke apparaten.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht