PREMO – Nieuwe NFC Antennes voor smartphones en mobiele apparaten
Telerex nv

PREMO – Nieuwe NFC Antennes voor smartphones en mobiele apparaten

Premo heeft een innovatieve NFC product familie (13.56MHz) ontwikkeld, die bijzonder geschikt is voor mobiele apparaten zoals smartphones. Binnen deze product serie vallen niet alleen enkel assige antennes (SDTR1103HF, ZC1003HF), maar ook 3D antennes die

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Premo heeft een innovatieve NFC product familie (13.56MHz) ontwikkeld, die bijzonder geschikt is voor mobiele apparaten zoals smartphones. Binnen deze product serie vallen niet alleen enkel assige antennes (SDTR1103HF, ZC1003HF), maar ook 3D antennes die een optimale prestatie garanderen, ondanks de oriëntatie van het apparaat waar ze in zitten (3DC15HF, 2D1D). De NFC technologie is gebaseerd op de elektromagnetische inductie tussen twee ring-antennes, die – hoewel dicht bij elkaar – zijn ingebouwd in twee afzonderlijke apparaten.
nternet of Things
Sinds 2014 is de manier waarop we het Internet of Things bekijken sterk veranderd, onder invloed van de samensmelting van meerdere nieuwe technologieën, zoals draadloze communicatie, het internet, embedded systemen en micro elektromagnetische systemen (MEMS). Dit betekent dat de traditionele gebieden van embedded systemen, draadloze sensor netwerken, controle systemen, automatie ( inclusief gebouwautomatisering ) en andere nu sterk met elkaar verwezen zijn in wat we het Internet of Thing (IoT) noemen.

“Things” in de zin van het IoT kunnen verwijzen naar een bijzonder grote variëteit van objecten, zoals draagbare apparaten, hart monitor implantaten, bio-chip transponders voor boerderijdieren, auto’s met ingebouwde sensors of veldapparatuur die reddingswerkers kan helpen bij bosbranden.

De apparaten verzamelen bruikbare data met behulp van diverse bestaande technologieën, om die vervolgens weer autonoom met andere apparaten te delen. Bestaande toepassingen zijn bijvoorbeeld slimme thermostaten, was-droogmachines die zich via Wi-Fi laten regelen, alsook BTLE (Bluetooth low energy) interfaces.

Naast het grote potentieel aan nieuwe toepassingen aan internet-verbonden automatisering dat open ligt voor het IoT, verwacht men ook dat het heel snel een enorme hoeveelheid data gaat genereren uit alle verbonden bronnen. Dat zal vervolgens weer een grotere behoefte aan indexering en dataverwerking tot gevolg hebben.

NFC Antennes
De NFC markt groeit wereldwijd bijzonder snel, mede dankzij de explosieve toename van het aantal smartphones en mobiele apparaten. Deze technologie biedt het beste in beveiliging en maakt de implementatie mogelijk van smart apparaten binnen identificatie, toegangscontrole, e-payment, e-ticketing, filing, sharing en meer.

PREMO NFC producten kunnen worden gebruikt in applicaties met ISO15693 (omgeving: I-Code) en ISO14443A&B (nabijheid: MIFARE) interfaces, ISO18092 en Felicia. PREMO werkt nauw samen met top NFC chipset producenten en levert antennes die speciaal op deze chipsets zijn toegesneden.

NXP: MF-RC500, MF-RC530, MF-RC531, PN511, PN531, PN532 ¡, PN533, PN544, PN547
– AMS: AS3953; ST: M24LR16E-R
– MELEXIS: MLX90121
– Texas Instruments: TRF7960, TRF7970A

Voor meer informatie: info@telerex-europe.com

Contactinformatie

Stuur ons een bericht