Phoenix Contact

Phoenix Contact

Over ons

Phoenix Contact creëert oplossingen voor elektrificatie, netwerken en automatisering met een passie voor technologie en innovatie. We zijn een wereldspeler en tegelijkertijd een familiebedrijf. Vandaag de dag heeft Phoenix Contact wereldwijd ongeveer 22.000 mensen in dienst.

Wereldwijd produceert Phoenix Contact in een productienetwerk dat zich uitstrekt over 11 landen en heeft het meer dan 50 verkoopvestigingen. Samen met klanten en partners ontwikkelen we oplossingen voor de toekomst met behulp van baanbrekende verbindings- en automatiseringstechnologie.

We zijn al 52 jaar aanwezig in België met een team van 60 medewerkers. Onze kracht ligt in de combinatie van twee werelden: de kracht van een nog steeds in familiebezit zijnde Duitse multinational in combinatie met de flexibiliteit van een lokale Belgische KMO. Onze specialisten in Zaventem en Villers-le-Bouillet ondersteunen jou met hun kennis van producten, componenten, systemen, cloud-gebaseerde digitale oplossingen en diensten tot aan specifieke ontwikkelingen. Van netbeheer tot intelligente automatiseringsoplossingen, van gebouwautomatisering en besturingssystemen, van besturing tot sensoren.

Het verbinden, verdelen of aansturen van stroom of gegevensstromen – sinds 1923 ontwikkelen wij de juiste producten hiervoor. In industriële productie-installaties, op het gebied van hernieuwbare energie, in de infrastructuur of voor complexe apparaataansluitingen: onze oplossingen worden overal gebruikt waar processen automatisch moeten verlopen. Naast de goede werking ondersteunen ze onze partners bij de ontwikkeling van duurzame toepassingen met efficiëntere processen en tegen gereduceerde kosten.

Device Connectors, Industrial Components and Electronics en Industry Management and Automation: dat zijn onze drie belangrijkste bedrijfsonderdelen.

Device Connectors:
Als toonaangevende fabrikant voor apparatenaansluittechniek ontwikkelen wij innovatieve aansluit- en behuizingsoplossingen voor toepassingen in vrijwel alle industriële en infrastructuurbranches.

Apparaatfabrikanten kunnen putten uit een programma van meer dan 60.000 producten voor signaal-, data- en vermogensoverdracht bij de implementatie van moderne apparatuuroplossingen.

Een greep uit ons programma: printklemmen en -connectoren maken betrouwbare printplaataansluitingen mogelijk met vele aansluitings- en montagemogelijkheden. Board-to-board connectoren maken de aansluiting van printplaten binnenin het apparaat in een kleine ruimte mogelijk. Montagerail- en veldbehuizingen beschermen elektronica veilig, zelfs onder extreme omstandigheden.

Nieuws

Vacatures

Contactinformatie

Stuur ons een bericht