Pedeo over wendbaarheid in uitdagende tijden: mensen als grootste troef

Beschrijving

Mensen zijn de motor van de industrie, ook in dit tijdperk van Industrie 4.0. Dat beseffen ze bij Agoria-lidbedrijf Pedeo Hogedrukgieterij maar al te goed. In 2021 gaat er dan ook extra aandacht naar de medewerkers. Dankzij hun flexibiliteit is Pedeo de voorbije maanden blijven draaien, zegt Piet D’Haeyer, Managing Director van Pedeo: “Onze medewerkers zijn onze belangrijkste troef, en wendbaarheid is bij hen een natuurlijke reflex.”

Flexibiliteit in het DNA:
“Uitdagingen zijn er altijd geweest, en telkens heeft Pedeo zich aangepast.” Piet D’Haeyer (foto) heeft deze flexibiliteit altijd gezien in het familiebedrijf, een onderdeel van het DNA. “Voorjaar 2020 was opeens niets nog vanzelfsprekend, dus uiteraard waren er aanpassingen nodig om verder te werken. Maar de grootste focus lag op de specifieke hygiënemaatregelen. In de productie zelf waren de aanpassingen eerder beperkt.”

Samen rond de (virtuele) ontwerptafel:
“Klanten hebben vaak heel specifieke vragen, en scherpen zo de creativiteit van de verschillende teams aan. Vaak zitten de klant en alle specialisten samen rond de tafel, inclusief mensen van de productie.” Co-design is volgens Piet D’Haeyer een belangrijke kracht. “Door de productie lokaal te houden hebben we alle expertise onder één dak, en kunnen we hier in Oudenaarde heel ver gaan voor onze klanten.”

Nieuwe omstandigheden:
De voorbije maanden werd de fysieke ontwerptafel grotendeels vervangen door een virtuele versie. Pedeo is kunnen blijven produceren tijdens de lockdown, en ze hopen daarmee verder te gaan zolang dit verantwoord kan. Het is deze zelfde wendbaarheid en veerkracht die hen ook de Trends Gazellen nominatie opleverde begin 2020.

Nieuwe website:
Pedeo heeft niet alleen hard gewerkt om de continuïteit te garanderen, ook de website zit sinds kort in een nieuw kleedje. Met een open blik op de wereld, met aandacht voor sterktes, troeven en realisaties van alle medewerkers.

Scroll naar top