Vlaio demo’s Werkbaar Werk  

Tech for work

Stressmonitoring met industrie 4.0-techologie (imec)

Eindresultaat van COSMO ICON project rond stress in kaart brengen voor industrie
imec

Monitoring luchtkwaliteit

Dashboard waar we luchtkwaliteit tonen kan op scherm getoond worden
imec

Exoskletons voor de industrie

Ondersteun uw armen, rug en schouders met nieuwe technologie
EDM-UHasselt

Mixed Reality ondersteuning voor het assembleren van een schroefcompressor

In deze demo worden digitale werkinstructies (DWIs) aangeboden met behulp van Mixed Reality (MR) waarbij fysieke en virtuele objecten gelijktijdig bestaan en interageren via Augmented Reality (AR) en smart devices, in combinatie met een proces dat gemodelleerd werd in een Proces Digital Twin.
EDM-UHasselt

AR-ondersteunde assemblage

Training/ Assemblage van een cropprocessor m.b.v. digitale werkinstructies via Hololens
Flanders Make

Make Lab

- AR support for manual assembly (FAMAR project) - Automatic operator ergonomy tracking for durable work routines (ErgoEYeHand) - 2D Camera with AI vision system for smart part picking (training on virtual (CAD) models)) (PILLS) - Assembly with a Cobot and digital work instructions (COLLWORK )
Flanders Make

Innovatieve cyberbeveiliging voor industrie 4.0

Hoe meer data en geconnecteerde machines er in je bedrijf circuleren, hoe groter het risico op cybercriminaliteit. In deze proeftuin ontdek je alle do’s en dont’s op het vlak van cyberbeveiliging voor industriële bedrijven. Inclusief de laatste nieuwe trends op basis van artificiële intelligentie!
Howest - Ugent

Innovatieve cyberbeveiliging voor industrie 4.0

Hoe meer data en geconnecteerde machines er in je bedrijf circuleren, hoe groter het risico op cybercriminaliteit. hier ontdek je alles op het vlak van cyberbeveiliging voor industriële bedrijven. Inclusief de laatste nieuwe trends op basis van artificiële intelligentie!
Ugent howest

ConstructionSite Vision

Wat als bouwvakkers dankzij virtual en augmented reality op elk moment over de juiste data beschikken? Deze proeftuin doet bouwbedrijven dromen!
WTCB sirris

AR/MR in labo- en procesomgevingen

Werknemers hebben het steeds lastiger in complexe en alsmaar wisselende labo- en procesomgevingen. Met slimme toepassingen op basis van augmented en mixed reality houden ze tóch alle touwtjes in handen!
UHasselt

Conditioneel en predictief onderhoud & industrial data space

Industriële machines vormen een waardevolle, maar vaak nog onontgonnen bron van data. Deze proeftuin laat zien hoe je data capteert met het oog op conditioneel of zelfs predictief onderhoud. Daarna ligt de weg open naar verdere digitalisering!
3if imec

Opleiden 4.0

Innovatieve leermethodieken helpen bedrijven in de chemische, kunststof- en procesindustrie bij het vinden en behouden van medewerkers met de juiste competenties en skills. Een must op weg naar industrie 4.0!
catalisti acta